VERBONDEN ADEMEN

TRANSFORMEREN DOOR MIDDEL VAN JE ADEM KLINKT BIJNA TE MOOI OM WAAR TE ZIJN, MAAR WAT ALS HET ECHT MOGELIJK IS? WAT ALS JE ADEM ALLES IS WAT JE NODIG HEBT OM ZOWEL JE LICHAMELIJKE ALS GEESTELIJKE GEZONDHEID TE VERBETEREN?

WAT IS VERBONDE ADEMEN?

De Engelse naam zegt het eigen al: ‘TRANSFORMATIONAL BREATHWORK’, transformeren door middel van je adem. In Nederland gebruiken we voor deze ademtechniek doorgaans de term ‘VERBONDEN ADEMEN’. Een ademhalingstechniek waarbij we de pauzes tussen ons in- en uitademing uithalen, een sessie waarin we onze diepe buikademhaling volledig verbinden.

VOOR WIE?

Voor iedereen die zich wilt ontdoen van onnodige ballast om vrijer door het leven te kunnen gaan. Voor iedereen die op een dieper niveau het contact met zichzelf wilt ervaren en om het onbewuste bewust te maken.

HOE ZIET EEN SESSIE ERUIT?

Tijdens een sessie in verbonden ademen die ongeveer een uur duurt brengen we je adem terug naar zijn natuurlijker staat, namelijk in verbinding. Ademen zonder pauzes tussen je in en uitademing. De focus ligt op het inademen via de mond, waarin we vol en diep naar onze onderbuik inademen. De uitademing gaat ook via de mond en is niet meer dan het loslaten van de inademing – hetgeen je niet meer dient. Een sessie bestaat uit een actief deel waarin we de volle diepe verbonden buikademhaling uitvoeren, dit deel duurt ongeveer 30-45 minuten, vervolgens is er een ontspanning/ rust van ongeveer 15-20 minuten. De totale sessie duurt 1,5 tot 2 uur omdat er altijd een intake aan de verbonden adem sessie vooraf gaat en er ruimte is voor een korte nabespreking over wat er tijdens de sessie aan het licht is gekomen.

WAT GEBEURT ER MET JE TIJDENS EEN SESSIE?

Door de in- en uitademing naar zijn oorspronkelijke staat aan elkaar te verbinden leggen we ook een diepere verbinding tussen ons lichaam en geest. We voorzien onszelf daarbij van vernieuwde levensenergie waardoor we vrijer door het leven kunnen. We ontdoen onszelf tijdens een sessie van onder andere: stress, spanning en beladen emoties. Een aantal aangetoonde voordelen van verbonden ademen zijn:

  • Meer vitaliteit
  • Het versterkt je immuunsysteem
  • Het stimuleert ons zelfhelend vermogen
  • Diepe ontspanning van zowel je lijf als geest
  • Verwerken van vastzittende emoties en trauma’s
  • Inzicht

GRAAG NOG MEER UITLEG HIEROVER?

Doorgaans ademen we beperkt, dat wil zeggen dat we slechts gebruik maken van een deel van onze longcapaciteit. We ademen daarnaast te snel en vrij hoog in onze borst. Dit is zonde als je je bedenkt dat je ademhaling een direct verbinding heeft met je gemoedstoestand. Hoe rustiger, voller en dieper naar je buik je ademt, hoe meer ontspannen je je voelt.
Zuurstof is de brandstof voor je hele lijf en al je organen, het vraagt geen uitleg dat extra zuurstof voor je lijf de nodige gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Daarnaast raken we ongeveer 70% van onze afvalstoffen kwijt via onze adem, 20% via zweet, 7% via urine en 3% via ontlasting, des te meer redenen om goed te ademen.

WAT KUN JE TIJDENS EEN SESSIE VERWACHTEN?

Tijdens een sessie maak je in het moment contact met de diepe intelligentie van je lijf en met dat wat er in je leeft. Iedere ademsessie is daarmee uniek en werkt op verschillende lagen, je kunt op verschillende lagen de effecten ervaren van een ademsessie.

Lichamelijk, allereerst laat verbonden ademen je ervaren hoeveel extra ruimte je in je lijf kunt innemen. Doordat je je zuurstofgehalte verhoogd kun je letterlijk de energie door je lijf voelen stromen, dit kun je ervaren van het puntje van je tenen tot aan je kruin. Je kunt je bestaande lichamelijke ongemakken tegenkomen die aandacht vragen, wanneer je daar doorheen kunt ademen zul je als vanzelf extra vitaliteit gaan ervaren. Andere lichamelijke voordelen van een adem sessie zijn o.a. een verbeterde zuurstofopname, stofwisseling en doorbloeding.

Mentaal, door tijdens de ademsessie steeds meer verdieping te geven aan de verbinding in je ademhaling bestaat er ruimte om datgeen wat mentaal vast zit los te krijgen. Zo kunnen belemmerende overtuigingen en gevoelens die vastzaten loskomen en/of integreren. Als vanzelf ontstaan er steeds meer rust en ruimte in je mentale toestand. Heling op mentaal gebied zorgt o.a. voor een vergroot vertrouwen in eigen capaciteit, een positievere levenshouding en ook afname van gevoels als stress en spanning.

Emotioneel, tijdens een sessie kun je je helemaal overgeven aan je adem, hierdoor kun je door de wijsheid die in je lichaam zit opgeslagen bij je kern komen, je diepste emotionele laag. Wanneer je door deze emoties heen kunt ademen transformeer je tot op het diepste niveau. Heling op emotioneel niveau zorgt voor een vergrote aanwezigheid in het hier en nu, vermindering van mentaal verzet en bevrijding van ballast.

Spiritueel, op dit niveau kom je in contact met je ware kern. Je herstelt de verbinding met wie je werkelijk bent, je hogere bewustzijn, licht. Een diepe meditatieve staat waarin ingevingen en inzichten zich aan je kunnen openbaren.

LAST BUT NOT LEAST

Mijn ervaring is dat wanneer ik over ademwerk vertel de vergelijking snel wordt gemaakt met yoga of meditatie. Beide ook hele mooie tools om te werken aan je bewustwording, toch wezenlijk anders. Wanneer je een sessie in verbonden ademen ondergaat ervaar je als het ware een innerlijke reis, de intelligentie in je lijf neemt het min of meer over. Een veelvoorkomende reactie van mensen die voor het eerste een sessie ondergaan is dan ook: ‘Wowwww, ik had nooit gedacht dat zoiets als dit mogelijk zou zijn met slechts je adem!’.