HELDER, ONTWAPENEND, WARM, VEILIG & GEVAT

Toen ik in 2018 een spirituele horoscoop duiding ontving van Jan Barthelsman werd het allemaal vrij duidelijk. Zijn worden: ‘Jouw ziel moet, met de hoofdletter M, dienen. Het is heel simpel Anna, jouw ziel is hier op aarde gekomen met als missie authentiek en dienend leiderschap, wanneer jij niet kunt dienen aan het grotere geheel kan jouw ziel hier op aarde niet gelukkig zijn. En niet alleen dat, je moet het helemaal zelf gaan doen, onafhankelijk en helemaal alleen op jouw manier.’

Noem het dat helse onderbuik gevoel waarbij je denkt; ‘HELP!’, noem het de kosmische joke. Hij had gelijk en juist mijn grootste weerstand zat op het allemaal alleen te moeten doen. En toch was daar vertrouwen, een diep weten dat dit voor mij de enige manier zou zijn. De enige weg om mijzelf ten diepste te leren kennen EN om de meest zuivere vorm van dienen in de wereld te kunnen brengen.

I AM AWARE is inmiddels uitgebloeid tot het bedrijf precies zoals ik het niet eens durfde te dromen. Individuele begeleiding, groepswerk, retraites in het buitenland, een prachtig team van ontzettend lieve en kundige begeleiders. Samen met hen mag keer op keer een prachtig veld neergezet worden voor iedereen die zich klaar voelt om een stap in het onbekende te zetten, een diepere laag in jezelf. Een team waarin lief en leed gedeeld mag worden.

EEN STUKJE OVER MIJN ACHTERGROND

Het voelt als een leven geleden, het leven waarin ik was getrouwd, we samen een koopwoning hadden en ik een vast contract als Key account manager in de FMCG branche. In deze periode begon mijn persoonlijke ontwikkeling onder andere door het volgen van een jaaropleiding tot coach. Na mijn middelbare school heb ik een vervolgopleiding in pedagogiek afgerond en daarna nog een aantal niet voor de hand liggende wisselingen gemaakt op werkgebied, die verder niet zo relevant zijn.

Er kwam een punt dat het me kraakhelder werd dat het roer volledig om moest, door het gevoel mijn leven uit te zitten en een weten dat dit niet de bedoeling kon zijn. Als ik had geweten wat er toen allemaal op me af zou komen had ik er misschien nog een nachtje langer over geslapen maar ik kan nu zeggen dat ik mijzelf intens dankbaar ben voor mijn moed, de moed om wel de stap richting het onbekende te zetten. De moed om mijn onderbuik gevoel te volgen, mijn angsten en onzekerheden aan te kijken. Het startte met scheiden en als een domino reeks leken alle pilaren waaraan ik mijn gevoel van veiligheid ontleende om te vallen. Geen leuke periode, wel een hele waardevolle. Want wanneer de wereld onder je voeten vandaan lijkt te vallen, kun je niet anders dan naar binnen keren.

Er bestaat een uitspraak; ‘als de leerling er klaar voor is verschijnen zijn leermeesters’. Daar waren ze, stuk voor stuk, ik begon aan een ademopleiding via ademenstem, community life via the Findhorn foundation, schematherapie, ben een stoomcursus gaan volgen via het wonder van bestaan, soundhealing via ohm punctuur, ben vele bewustzijnsverruimende reizen gaan maken met plantleraren uit het Amazone gebied via de Zilverboom waar ik later ook ben opgeleid als ceremonieleider. De jaren daarna ben ik mezelf verder gaan ontdekken en openen via dans, tantra, stembevrijding, vipassana meditatie etc. Al deze richtingen hebben me eigenlijk geleerd dat er velen wegen en paden zijn die je kunt bewandelen om naar binnen te keren. En ze hebben me daar stuk voor stuk enorm bij geholpen.

Misschien is het een universele wet, dat pijn en groei met elkaar samengaan. Groeipijnen zijn absoluut voorbij gekomen in mijn eigen proces van bewustwording, en eigenlijk vooral de verharding richting mijzelf. Op wilskracht kwam ik altijd overal maar de kracht aanboren van mijn zachtheid heeft me ook doen laten beseffen en voelen hoeveel verdriet er was. Al deze processen zijn uiteindelijk mijn gereedschapskist geworden om andere te mogen begeleiden, De maten waarin we zelf door de molen zijn gehaald is de mate waarin we een ander kunnen bijstaan wanneer hij of zij door diezelfde molen gaan, althans, dat geloof ik. Mijn diepste zielsvoeding haal ik momenteel uit mijn werk, waar ik keer op keer het kado van vertrouwen mag ontvangen. De maskers mogen af, de schillen worden afgepeld, steeds weer een stukje dichter naar je kern.

De vraag wordt wel eens gesteld: ‘ben je nu gelukkiger, nu je meer met bewustzijn bezig bent’, het onbewuste bewust maken heeft niet altijd als direct resultaat en doel dat we ons gelukkiger gaan voelen, een passend antwoord op deze vraag is: ‘mijn leven voelt vooral steeds meer waar en ja het wordt lichter…’. Of de vraag: ‘Ben je erg veranderd sinds die tijd?’. Het gaat niet om veranderen maar vooral weer meer jezelf worden en laagje voor laagje dichter naar je kern. En dit proces, dit fascinerende proces, daarin mag ik andere nu begeleiden. Zowel de plant ceremonies als ademwerk zijn bij uitstek enorm krachtige methode om thuis te komen in jezelf, om je kern te voelen, om datgene los te laten wat niet meer gedragen hoeft te worden.

Ik help je graag de weg naar binnen te bewandelen op een manier die voor jou klopt en wanneer jij er klaar voor bent.

Liefs,

ANNA VAN HAMERSVELD