MADRE AYAHUASCA

WELKOM BIJ I AM AWARE ALS JIJ VOELT DAT JE ER KLAAR VOOR BENT OM EEN INNERLIJKE REIS TE MAKEN.

Ayahuasca is een gekookte thee en speelt al honderden jaren een centrale rol in religieuze en culturele tradities van de inheemse volkeren in het Amazonegebied. Het wordt ook wel de ‘drank van de ziel’ genoemd en gezien als een geschenk van de goden. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt als heilig sacrament bij hedendaagse kerken als de Santo Daime.

Ayahuasca valt onder de categorie entheogene middelen. Het is een verzamelnaam voor verschillende plant combinaties. Entheogeen betekent ‘afkomstig van de God in onszelf’, deze benaming komt uit de Griekse taal. De werkzame stof in Ayahuasca is DMT, dit is een lichaamseigen stof, ook wel the spirit molecule genoemd. I AM AWARE werkt met de combinatie Peganum Harmala (Syrische Wijnruit) en Jurema (Mimosa Hostilis), deze combinatie wordt ook wel Anahuasca genoemd – Ayahuasca analoog.

De laatste jaren is Ayahuasca in het westen enorm in opmars. Niet gek als je ziet dat er steeds meer mensen op zoek zijn naar verlichting, zingeving, verdieping, verbinding en bewustwording. De thee wordt vaker omschreven als een plantleraar, die je op een dieper niveau in contact kan brengen met je eigen natuur en de natuur om je heen.

EEN PLANTHEALER, EEN MOEDERLIJKE SPIRIT, EEN ALLESOMVATTENDE INTELLIGENTIE

HOE WERKT AYAHUASCA?

Om te beginnen is een innerlijke reis met Ayahuasca voor iedereen uniek. De Ayahuasca ervaring van een ander zal dus nooit jouw ervaring worden, simpelweg omdat jij met je eigen bestaan in dit moment uniek bent. De geschiedenis van onze familielijnen zit opgeslagen in ons cel DNA, zo ook alle ervaringen die we hebben opgedaan in dit leven. Ayahuasca zal jou meenemen naar datgeen waar jij op zielsniveau naar verlangd: wat geïntegreerd, gezien of ervaren mag worden. Soms hangt een Ayahuasca ervaring samen met het verleden, soms met de toekomst of juist het hier en nu, het kan fysiek, emotioneel of mentaal zijn maar ook kosmisch. Ook kan jouw Ayahuasca ervaring een combinatie van deze factoren zijn.

Voor vele is ayahuasca een beeldende ervaring, ook is het mogelijk dat het verhoogde bewustzijn wordt ervaren door een diep innerlijk weten, een conversatie met een hogere gids, downloads vol nieuwe informatie of het kan juist lichamelijk werken/reinigen. Ook op dit gebied is het soms een combinatie van al deze factoren. Hoe ontvankelijker jij bent, hoe meer ruimte de spirit van Ayahuasca heeft om voor, door en met je te werken. Ayahuasca kan je meenemen naar onderdrukte pijn en trauma, altijd vanuit de basis om tot integratie te komen en uit de onderdrukking. Het heeft ontelbare keren laten voelen, zien en aanschouwen hoe liefdevol, creatief en effectief ze is. Wij delen deze ervaring graag me jou…

HOE ZIET EEN CEREMONIE ERUIT?

Via bovenstaande knoppen kun je meer informatie vinden en lezen over de verschillen tussen prive- en groep ceremonies. De opbouw en inhoud van een ceremonie ziet er in beide gevallen gelijk uit.

Voorafgaand aan een ceremonie is er ruimte voor kennismaking, uitleg en het bespreken van intenties/ verwachtingen. Daarna volgt er een openingsritueel waarna iedereen en energetische reiniging ondergaat door middel van Palo Santo hout, een zogenoemde smutching. Daaropvolgend wordt de Ayahuasca gedronken, eerst de MAO Remmer (peganum hermala) en 10 minuten laten de Jurema, beide planten samen vormen de Ayahuasca. Nadat beide drankjes zijn gedronken duurt het ongeveer 10 tot 40 minuten voor je innerlijke reis start. Na ongeveer 2,5 uur drinken we opnieuw beide drankjes en daarmee start de tweede ronde. De ceremonie zelf duurt in totaal 6 tot 7 uur. Daarop volgend is er een maaltijd en ruimte om weer te landen.

Tijdens een ceremonie wordt er veel muziek gespeeld, zowel gedraaid als live gemaakt. Dit zal een mate van sturing aan je reis geven, muziek wordt daarom bij I AM AWARE altijd in het moment gekozen en we werken niet met vaste playlisten. Verder zal de manier waarop jij wordt begeleid afhangen van het verloop van de ceremonie, met respect voor wie jij bent en wat jij nodig hebt.

VISIE OP AYAHUASCA

Vanuit Anna Marieke, oprichter van I AM AWARE. Ayahuasca is voor mij een middel waarvoor ik een oneindige eerbied voel, een spirit die diep respect verdient. Ik voel me enorm verbonden en bevoorrecht om met Ayahuasca te mogen werken en begeleid vanuit mijn hart en intuïtie iedereen die er op zijn of haar pad klaar voor is om een innerlijke reis te maken. Het werken met ayahuasca voelt = als mijn levensmissie. Een missie om het bewustzijnsniveau te verhogen, ik geloof dat de wereld hier een mooiere plek van kan worden.

‘Before you heal someone ask him if he’s willing to give up the things that make him sick in the first place’, is een tekst die bij mij enorm binnen kwam. Dit omdat iedereen graag de beste versie van zichzelf is. In mijn optiek ben je klaar voor een Ayahuasca reis als je bereid bent datgeen aan te kijken, te omarmen, of op te geven wat jou er op dit moment nog van weerhoudt om die beste versie te zijn.

Zelf heb ik sinds begin 2017 zeer ruime ervaring opgedaan met Ayahuasca, zowel in eigen innerlijke reizen als het begeleiden daarvan. Via Ayahuasca centrum de Zilverboom ben ik eind 2017 gestart met het begeleiden van groepsceremonies. Een jaar later werd ik ceremonieleider. Sinds die tijd verzorg ik wekelijks individuele- en groepsceremonies, ik heb inmiddels honderden zielen mogen begeleiden. Naast individuele en groepsceremonies bied ik ook maatwerk en indien gewenst gecombineerd met ademwerk. Heb je hier vragen over?

2021© Copyright - i-am-aware.nl | Anna van Hamersveld | KVK 71684840 | info@i-am-aware.nl | Fotografie: Pauli van Oort |