GEGROND – AFGESTEMD – AARDS – LIEFDEVOL – HUMOR

Als kind al, was ik gefascineerd door de zin van mijn bestaan en het leven zelf. De reis die elk levend wezen maakt van geboorte tot aan zijn zekere dood. Ik probeerde het allemaal met mijn hoofd te bevatten, te doorgronden. Ik keek om me heen, probeerde soms anderen te imiteren. Maar wat voor iemand anders leek te werken, deed het niet per se voor mij. Kon iemand me niet gewoon vertellen hoe dat moest zo’n leven leiden… Zou god bestaan?

Zo’n 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met Tantra en nam mijn reis van persoonlijke- en spirituele ontwikkeling een wending. Ik besefte dat ik tot dan toe altijd naar buiten had gekeken, mijn gedachten me laten leiden. Had bedacht wat ik wou. Pas toen ik van buiten naar binnen leerde te kijken, kwam ik werkelijk in contact met mezelf.

Leerde ik te luisteren naar wat mijn hart, mijn intuïtie, mijn gevoel me vertellen. Dieper doorvoelen van alles wat daar om aandacht en ruimte vraagt. Bewuster worden van alles waar het nog verkrampt of blokkeert, daar waar nog los te laten is. Groeien in vertrouwen om me over te geven aan dat wat in binnenin mij leeft en ongestoord door me heen geleefd naar buiten wilt.

Het leven is niet alleen maar heerlijkheid en geluk, in realiteit is het soms ook gewoon pijnlijk en zwaar. Ik geloof dat juist in die pijnlijke momenten veel groeipotentie zit. Dat je juist ook dan het vertrouwen en berusting in jezelf vindt. Wanneer je, in plaats van liever verstoppen of uit de weg te gaan, durft op te staan. Dat je daarin ziet en gezien mag worden, ontdekken dat we ten diepste met elkaar verbonden zijn.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en daar waar nodig te ondersteunen in jouw innerlijke reis.

Liefs,

NIEK