Als jong meisje, kind, dochter en zus(je), opgroeiend naar zakenvrouw, Vrouw en Moeder heb ik op mijn levenspad altijd  bewust en onbewust keuzes gemaakt die vaak niet voor de hand liggend waren. Vaak buiten de gebaande paden en met (te) grote verantwoordelijkheden. Zowel in mijn persoonlijke leven en ontwikkeling als in mijn zakelijke leven en ontwikkeling. Deze keuzes hebben grote consequenties gehad voor mijn levensgeluk en de beproevingen in mijn leven, de schaduwkanten van mijn bestaan. Van beide heb ik ontzettend veel mogen leren. En ik kan nu zeggen dat dit proces – mijn persoonlijke ont-wikkeling – mij veel levensgeluk, bewustzijn en heelheid brengt.

Ik heb mogen leren en ervaren om “echt” in de spiegel te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor mijzelf, voor mijn keuzes, voor mijn emoties en mijn gevoelens, voor mijn licht en mijn schaduwkanten en alles wat er op mijn levenspad is verschenen en verdwenen. Een levenspad waarin leven en dood, liefde en onverschilligheid, strijd en onmacht, geluk en ongeluk, schoonheid en lelijkheid, eenzaamheid en verbondenheid, verlangen en gemis en nog zoveel meer de revue zijn gepasseerd. Een levenspad van lijden naar leiden. Bewust worden en bewust Zijn,  plezier beleven, beproevingen er-varen en blijven verdiepen in mijzelf.

Het overlijden van mijn dochter Faye 16-04-16 tijdens de zwangerschap en het baren van mijn levensloze meisje hebben er voor gezorgd dat ik mij ben gaan verdiepen in mijn innerlijke wereld en zelfheling. Ik ben hierdoor liefdevol gegroeid als mens. Waarin ik met vertrouwen in mijzelf heb mogen leren ervaren, voelen, aankijken wat er in mij leeft en hierin verder te ont-wikkelen en steeds meer te her-inneren wie ik in essentie ben en hoe ik mijn leven wil Leven.

In mijn eerste plantceremonie heb ik de bevalling van mijn levensloze meisje opnieuw meegemaakt en heb ik gezien en ervaren wat Faye mij heeft gebracht. Verdrietig en zo liefdevol tegelijk. Ik heb  diep vertrouwen en liefde voor mijzelf ervaren tijdens deze ceremonie. De kracht die ik toen heb ervaren heeft mijn hart weer doen laten bloeien in het leven. Vorig jaar ben ik erachter gekomen dat de betekenis van de naam Faye Vertrouwen betekent. En de betekenis van mijn naam Tirza oa lieflijkheid. Life is a Miracle!

Ik heb veel interesse en ervaring in persoonlijke groei & ontwikkeling en proceswerk. Van NLP, Systemisch werken (familieopstellingen), ademwerk, holistic awareness, droomsymboliek & magie,  tot lijfwerk en spirituele (plant) ceremonies. Ik heb hierin (beyond words) mogen ontwikkelen, ervaren en dieper leren voelen. Ik voel veel dankbaarheid en liefde voor de moed die ik heb gehad om dit proces in verbinding met mijzelf aan te gaan tot alle ervaringen en de verbinding met anderen die ik heb mogen ont-moeten op dit mooie pad.

Ik mag er graag Zijn, voor Jou en begeleid jou waar nodig op jouw eigen unieke levenspad!

Lieve groet,

TIRZA