WELKOM, ALS JIJ KLAAR BENT VOOR EEN INNERLIJKE REIS.

De gekookte thee speelt al honderden jaren een centrale rol in religieuze en culturele tradities van de inheemse volkeren in het Amazonegebied. Het wordt ook wel de ‘drank van de ziel’ genoemd en gezien als een geschenk van de goden.

Het valt onder de categorie entheogene middelen. Het is een verzamelnaam voor verschillende plant combinaties. Entheogeen betekent ‘afkomstig van de God in onszelf’, deze benaming komt uit de Griekse taal. De thee bestaat uit de plant combinatie Peganum Harmala en Jurema (Mimosa Hostilis).

Steeds meer mensen zijn op zoek naar verlichting, zingeving, verdieping, verbinding en bewustwording. De thee wordt vaak omschreven als een plantleraar, die je op een dieper niveau in contact kan brengen met je eigen natuur en de natuur om je heen.

‘EEN PLANTHEALER, EEN MOEDERLIJKE SPIRIT, EEN ALLESOMVATTENDE INTELLIGENTIE..’

WERKING

Om te beginnen is een innerlijke reis voor iedereen uniek. De ervaring van een ander zal dus nooit jouw ervaring worden, simpelweg omdat jij met je eigen bestaan in dit moment uniek bent. De geschiedenis van onze familielijnen zit opgeslagen in ons cel DNA, zo ook alle ervaringen die we hebben opgedaan in dit leven. Het zal jou meenemen naar datgeen waar jij op zielsniveau naar verlangd: wat geïntegreerd, gezien, losgelaten of ervaren mag worden. Soms hangt een ervaring samen met het verleden, soms met de toekomst of juist het hier en nu, het kan fysiek, emotioneel of mentaal zijn maar ook kosmisch. Ook kan jouw ervaring een combinatie van deze factoren zijn.

Voor vele is het een beeldende ervaring, ook is het mogelijk dat het verhoogde bewustzijn wordt ervaren door een diep innerlijk weten, een conversatie met een hogere gids, downloads vol nieuwe informatie of het kan juist lichamelijk werken/reinigen. Ook op dit gebied is het soms een combinatie van al deze factoren. Hoe ontvankelijker jij bent, hoe meer ruimte spirit heeft om voor, door en met je te werken.  Het  kan je meenemen naar onderdrukte pijn en , altijd vanuit de basis om tot integratie te komen en uit de onderdrukking. Het heeft ontelbare keren laten voelen, zien en aanschouwen hoe liefdevol, creatief en effectief ze is. Wij delen deze ervaring graag me jou.

HOE ZIET EEN CEREMONIE ERUIT?

Via bovenstaande knoppen kun je meer informatie vinden en lezen over de verschillen tussen prive- en groep ceremonies. De opbouw en inhoud van een ceremonie ziet er in beide gevallen grotendeels gelijk uit, het verschil zit vooral in het complete programma om de ceremonie heen.

Voorafgaand aan een ceremonie is er ruimte voor kennismaking, uitleg en het bespreken van intenties/ verwachtingen. Daarna volgt er een openingsritueel waarna iedereen en energetische reiniging ondergaat door middel van Palo Santo hout, een zogenoemde smutching. Daaropvolgend wordt de thee gedronken, eerst de MAO Remmer (peganum hermala) en 10 minuten laten de Jurema, beide planten samen vormen de thee. Nadat beide drankjes zijn gedronken duurt het ongeveer 10 tot 40 minuten voor je innerlijke reis start. Na ongeveer 2,5 uur drinken we opnieuw beide drankjes en daarmee start de tweede ronde. De ceremonie zelf duurt in totaal 6 tot 7 uur. Daarop volgend is er een lichte maaltijd voor je beschikbaar en ruimte om weer te landen.

Tijdens een ceremonie wordt er veel muziek gespeeld, zowel gedraaid als live gemaakt. Dit zal een mate van sturing aan je reis geven, muziek wordt daarom bij I AM AWARE altijd in het moment gekozen en we werken niet met vaste playlisten. Verder zal de manier waarop jij wordt begeleid afhangen van het verloop van de ceremonie, met respect voor wie jij bent en wat jij nodig hebt.

VISIE OP DE THEE

Vanuit Anna Marieke, oprichter van I AM AWARE. De thee is voor mij een middel waarvoor ik een oneindige eerbied voel, een spirit die diep respect verdient. Ik voel me enorm verbonden en bevoorrecht om hiermee te mogen werken en begeleid vanuit mijn hart en intuïtie iedereen die er op zijn of haar pad klaar voor is om een innerlijke reis te maken. Het werken met de thee voelt = als mijn levensmissie. Een missie om het bewustzijnsniveau te verhogen, ik geloof dat de wereld hier een mooiere plek van kan worden.

‘Before you heal someone ask him if he’s willing to give up the things that make him sick in the first place’, is een tekst die bij mij enorm binnen kwam. Dit omdat iedereen graag de beste versie van zichzelf is. In mijn optiek ben je klaar voor een reis als je bereid bent datgeen aan te kijken, te omarmen, of op te geven wat jou er op dit moment nog van weerhoudt om die beste versie te zijn.

Zelf heb ik sinds begin 2017 zeer ruime ervaring opgedaan met plant ceremonies, zowel in eigen innerlijke reizen als het begeleiden daarvan. Via centrum de Zilverboom ben ik eind 2017 gestart met het begeleiden van groepsceremonies. Een jaar later werd ik ceremonieleider. Sinds die tijd verzorg ik wekelijks individuele- en groepsceremonies, ik heb inmiddels honderden zielen mogen begeleiden. Naast individuele en groepsceremonies bied ik ook maatwerk en indien gewenst gecombineerd met ademwerk. Heb je hier vragen over?